Forsøk på svindel på e-post

Det sendes for tiden ut falske e-poster som utgir seg for å være fra Husbanken. Ikke klikk på lenkene i disse meldingene. For å være trygg, logg deg inn på husbanken.no.

Det skjer dessverre ganske ofte at det sendes ut e-post eller SMS som utgir seg for å være fra Husbanken, men som er forsøk på svindel.

Formålet med disse falske meldingene er å lure deg til å gi fra deg personsensitiv informasjon og bankopplysninger. Ikke klikk på lenker eller vedlegg i disse e-postene eller SMS-ene.

For eksempel sendes det i disse dager ut en e-post som forteller at du kvalifiserer til boligstøtte og at du har penger til gode. I e-posten er det en lenke til en nettside, og et engangspassord.

Slik kommuniserer Husbanken på e-post og SMS

Når Husbanken sender deg en e-post eller SMS, vil vi kun opplyse om at du har fått brev fra oss. Vi oppgir aldri hvilket virkemiddel det gjelder, personinformasjon, beløp, lenker eller passord til pålogging.

Husbanken benytter uten unntak ID porten til pålogging.

Klikk aldri på en lenke eller et vedlegg i e-post eller SMS som sier den kommer fra oss. Åpne nettleseren og logg deg inn på husbanken.no for å sjekke innboksen din.

Dette må du gjøre hvis du mistenker forsøk på svindel

  • Ikke oppgi noe av informasjonen det bes om, eller svar på SMS eller e-post som du er usikker på. Trykk ikke på lenker eller vedlegg, men slett e-posten. 
  • Hvis du har gitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en slik falsk e-post, sperr kort og konti så raskt som mulig.
  • Send gjerne videre mistenkelige SMS eller e-poster til post@husbanken.no. Det gir oss mulighet for å oppdage nye varianter raskere.

Eksempler på svindelforsøk

Her er eksempler på falske e-poster som utgir seg fra å være fra Husbanken. Legg merke til at avsenderadressen ikke slutter med @husbanken.no:

Et skjermbilde av en mobilskjerm som viser en e-post som er et forsøk på svindel. Avsenderadressen er fremhevet, den er ikke fra Husbanken.

Et skjermbilde av en mobilskjerm som viser en e-post som er et forsøk på svindel. Avsenderadressen er fremhevet, den er ikke fra Husbanken.