Arrange­menter i Husbanken

Her finner du oversikt over våre kommende arrangementer.

  1. Webinar: Boliger for personer med utviklingshemming

    Hvordan bor personer med utviklingshemming og hvordan ønsker de selv å bo? Hvilke virkemidler har Husbanken? Hvordan har Risør kommune gått frem for at unge med utviklingshemming kan eie sin egen bolig? 

    Webinaret er for alle som arbeider innenfor boligsosialt arbeid, NAV, helse- og omsorgsarbeid, kommunalt planarbeid, sosialt arbeid, barneverntjenesten, frivillige og brukerorganisasjoner.
  2. Webinar: Bosetting og integrering av flyktninger

    Tre år med rekordhøy bosetting av flyktninger; hvordan ser bildet ut i dag? Hvorfor fikk Tønsberg kommune bosettingsprisen i 2023? Du får også høre om hvordan flyktningtjenesten i NAV Tinn jobber arbeidsrettet med fordrevne fra Ukraina.

    Webinaret er for alle som arbeider innenfor boligsosialt arbeid, NAV, helse- og omsorgsarbeid, kommunalt planarbeid, sosialt arbeid, barneverntjenesten, frivillige og brukerorganisasjoner.
  3. Webinar om boligmeldinga

    Trenger du mer kunnskap om boligmeldinga? Vil du høre hvordan Statsforvalteren i Vestfold og Telemark, Flekkefjord kommune og Husbanken sør jobber med denne? Da er du velkommen til å melde deg på webinaret.

    Webinaret retter seg spesielt mot administrativ og politisk ledelse i kommunene, men er relevant for alle som jobber innenfor boligsosialt arbeid, NAV, helse- og omsorgsarbeid, kommunalt planarbeid, sosialt arbeid, barneverntjenesten, frivillige og brukerorganisasjoner.
  4. Bo trygt hjemme – i de boligene vi allerede har (Steinkjer/digitalt)

    Velkommen til seminar og workshop om boligrådgivning og tilpasning. Temaet for dagen er tilpasning av bolig for eldre, barn med nedsatt funksjonsevne og andre med behov for endringer i boligen.

    Fagdagen er for ansatte og beslutningstakere i kommuner i hele landet, andre med interesse for feltet er også velkommen.
  5. Trondheim: «Why Not In My Backyard?» - Boliger til sårbare grupper

    Flere kommuner opplever naboprotester når de skal etablere boliger for sårbare grupper. På denne konferansen skal vi gjennom spennende innlegg få lære mer om Not In My Backyard-fenomenet, høre stemmene til beboere, naboer og kommuner, samt se på forskning på feltet.

    Arrangementer er for ansatte i kommunene og andre med interesse for tematikken.
  6. Boligseminar hos Husbanken øst

    Hvordan kan kommunen, Husbanken og bransjen samarbeide for å realisere flere boliger for utleie og salg? Det blir temaet når vi inviterer til fysisk treff i våre lokaler i Kirkegata 18. november.

    Seminaret er for eiendomsaktører (private, stiftelser og kommunale eiendomsaktører) og kommuner med behov for boliger i region øst.
  7. Arendal: Husbankkonferansen i sør 2024

    Distrikt, bygdevekst, kommunenes muligheter i plan- og bygningsloven, skråblikk og panelsamtaler er noen av overskriftene for årets Husbankkonferanse i sør.

    Konferansen er for politisk og administrativ ledelse i kommunene og kommunalt ansatte i Agder, Vestfold og Telemark, boligutviklere, entreprenører og andre interesserte.
  8. Webinar om "leie til eie" i kommunal regi

    Stadig flere boligutviklere tilbyr alternative boligkjøpsmodeller som "leie til eie" og "deleie". Boligkjøp med startlån fra kommunen er fortsatt den vanligste formen for "leie til eie" for personer med stabil inntekt.

    Webinaret er for ansatte og beslutningstakere i kommuner i hele landet.
  9. Webinar om bostedsløshet: Kirkens Bymisjons bo-team og prosjekt «Ung i Bolig»

    Velkommen til åpent nettverk som samarbeider om bostedsløshet. I en serie av webinarer vil du kunne lære mer om stabile og gode boliger, og tjenester for bostedsløse og personer som har utfordringer innen rus og/eller psykisk helse.

    Webinaret passer for ledere og fagpersoner i kommuner, som er involvert i arbeidet med bostedsløse og/eller personer som har utfordringer innen rus og/eller psykisk helse.
  10. Webinar om bostedsløshet: Hjemløsning – en fremtid uten hjemløshet i Danmark

    Den danske foreningen Hjemløsning har nylig mottatt 3,5 millioner kroner fra Oak Foundation Denmark til et samarbeid med Kolding kommune. Målet med midlene er å sette hjemløshet øverst på agendaen og skape en ny virkelighet for mennesker uten fast bopel.

    Webinaret passer for ledere og fagpersoner i kommuner, som er involvert i arbeidet med bostedsløse og/eller personer som har utfordringer innen rus og/eller psykisk helse.