Webinar om bostedsløshet: Hjemløsning – en fremtid uten hjemløshet i Danmark

Den danske foreningen Hjemløsning har nylig mottatt 3,5 millioner kroner fra Oak Foundation Denmark til et samarbeid med Kolding kommune. Målet med midlene er å sette hjemløshet øverst på agendaen og skape en ny virkelighet for mennesker uten fast bopel.

Start: 17. januar 2025 09.00
Slutt: 17. januar 2025 10.00
Sted: Digitalt
Pris: Gratis
Webinaret passer for ledere og fagpersoner i kommuner, som er involvert i arbeidet med bostedsløse og/eller personer som har utfordringer innen rus og/eller psykisk helse.
Påmeldingsfrist: 16. januar 2025 12.00

På dette webinaret skal stifter og direktør for Hjemløsninger, Louise Marie Pedersen, snakke om "En fremtid uten hjemløshet i Danmark".

Etterpå blir det mulighet for spørsmål fra deltakerne. 

Mer informasjon om Hjemløsninger

I Danmark blir det gjennomført en nasjonal kartlegging av hjemløshet annethvert år. Selv om denne statistikken bare gir et øyeblikksbilde, danner den likevel grunnlaget for strategier i både offentlige og private organisasjoner. Kolding kommune ønsker å gå lenger, og i samarbeid med Hjemløsninger tester de nå ut en metode som allerede har vist gode resultater internasjonalt, særlig i USA. Denne metoden optimaliserer den eksisterende innsatsen mot hjemløshet, samtidig som den bygger et mer pålitelig datagrunnlag for nye tiltak.

Metoden er inspirert av det amerikanske initiativet "Built for Zero," som utvikler systemer for å bekjempe hjemløshet basert på sanntidsdata. Ambisjonen er at denne metoden blir delt med andre kommuner, slik at de i fremtiden får nøyaktige opplysninger om hvor mange mennesker som er hjemløse, hvem de er, og hvilke behov de har.