Bergen: Bærekraftig frokost - Høyt og lavt - alt nå!

Start: 18. april 2018 08:00
Slutt: 18. april 2018 10:00
Sted: Bergen - Kantinen i Bergen Rådhus. NB! På grunn av krav til sikkerhet , er det bare påmeldte deltakere som slipper inn i kantinen. Dørene stenges klokken 08.20. NB! Foredraget er på engelsk.
Pris: Gratis
Påmeldingsfrist: 17. april 2018 12:00

Okidoki Arkitekter vil presentere planene og visjonene de utviklet for Vallastaden, Sveriges bustad- og samfunnsexpo som ble lansert i 2017 i Linköping.

Berekraftig frokost 18 april 2018

 Program

  • 08.00 Frokost
  • 08.15 Högt och lågt- allt nu. Vallastaden,
    ved Ricard Stark, Partner, Okidoki Arkiteker
  • 09.00 Pause
  • 09.15 Fortsettelse
  • 10.00 Slutt

Foredragsholder

Ricard Stark er partner i Okidoki Arkitekter og var områdearkitekt for Vallastaden. 

Forelesningen blir på engelsk, men spørsmål tas gjerne på norsk.

«Människan bygger staden»

Med ingressen ‘Människan bygger staden’ ble premissene for Vallastaden meislet ut for å utfordre bolig og tettstedsutvikling i Sverige. I forbindelse med Vallastaden ble det utviklet en ny modell for samfunnsplanlegging sammen med kommunen, som opererte innen detaljplanlegging, eiendomsinndeling og kvalitetsprogram. Resultatet ble en grønn, tett og mangfoldig bydel som problematiserer hva det er viktig å regulere og hva man kan overlate til byggherrer å finne ut av selv, hvordan også store aktører kan kan bygge i dag med små tomter, individuelle hus og blandede funksjoner, hvordan man kan bygge på fotgjengeres premisser, og utforme detaljplaner som legger tilrette for mer trehusbyggeri.

Første byggetrinn viser hvordan 40 ulike aktører har bygget 1000 boenheter med vekt på mangfold innen boformer og boenheter.

 Foredrag

Mer om prosjektet:
https://www.vallastaden2017.se/stadsdelen/
http://www.okidokiarkitekter.se/projekt/vallastaden/