Bergen: Bærekraftig frokost - Bolig = hjem?

Start: 30. september 2019 08:00
Slutt: 30. september 2019 10:00
Sted: MB1, Magnus Barfot, Bergen kino, Magnus Barfots gate
Pris: Gratis
Påmeldingsfrist: 26. september 2019 15:00

Denne spesialutgaven av Bærekraftig frokost, i samarbeid med Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) og Byarkitekten i Bergen kommune, fokuserer på bolig og boformer. Byarkitekten vil fortelle om Bopilot, et pilotprosjekt for alternative boligmodeller i Grønneviken. Etter dette vises BIFF-dokumentaren THE HUMAN SHELTER, som tar oss med verden rundt for å undersøke hva et hjem er.

Program

08.00 Frokost og kaffe
08.15 Bopilot - deleboliger i Grønneviken 
v/ Tina Therese Larsen, seniorarkitekt hos Byarkitekten
08.45 Pause
09.00 Filmvisning: THE HUMAN SHELTER (engelsk tale, 58 min)
10.00 Slutt

Om tema og foredragsholderne

Bergen kommune deltar i det forskningsbaserte innovasjonsprosjektet Bopilot, som skal undersøke og vise frem nyskapende bolig- og gjennomføringsmodeller. Her er kommunens tomt på Grønneviksøren valgt ut til et pilotprosjekt, hvor det skal utvikles flere hundre boliger som er tilrettelagt for barnefamilier. Ambisjonen er et mangfoldig og sosialt bærekraftig boligområde i Bergen, der ulike type fellesarealer kan deles. Tina Therese Larsen, seniorarkitekt hos Byarkitekten, er prosjektleder for Bopilot og vil fortelle om prosjektet.

BIFF-dokumentar: THE HUMAN SHELTER

THE HUMAN SHELTER tar oss med verden rundt for å møte mennesker som filosoferer over hva et hjem egentlig er. Boligen er noe av det som forbinder mennesker verden over. Men hva er det som utgjør et hjem? Finnes det en fellesnevner mellom det mest beskjedne krypinn og en påkostet enebolig? Hva gjør at det ikke bare er snakk om et byggverk, men en bolig – et hjem?

Arrangementet er et samarbeid mellom BIFF, Byarkitekten i Bergen og Bærekraftig frokost (Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune, Fylkesmannen i Hordaland, Husbanken, Høgskulen på Vestlandet, Universitetet i Bergen og Bergen Arkitekthøgskole).

Les mer om filmen og om samarbeidet mellom BIFF og Byarkitekten på www.biff.no.