Bergen: Bærekraftig frokost - Digitalisering i byggebransjen

Start: 06. november 2019 08:00
Slutt: 06. november 2019 10:00
Sted: Litteraturhuset i Bergen, Østre Skostredet 5, Rom: Olav H. Hauge
Pris: Gratis
Påmeldingsfrist: 04. november 2019 12:00

Utviklingen av digitale verktøy i byggenæringen er i full gang, og teknologien påvirker hvordan vi bygger, planlegger og organiserer prosessene i et byggeprosjekt. Hva gir dette oss av muligheter, og hvordan går det når norske byggeplasser skal digitaliseres, helt ut til den enkelte håndverker?

Program

08.00 Frokost

08.15 Digitalisering av byggebransjen - hva har skjedd og hvor er vi?
v/ Lars Bjørkhaug, en av gründerne bak Catenda

08.55 Pause

09.10 Når alt skal skje digitalt - hvordan går det?
v/ Eirik Oen Lie, partner og BIM-ansvarlig i Origo Arkitektgruppe AS

09.40 Spørsmål og diskusjon

10.00 Slutt

Om tema og foredragsholderne

«Papirløs byggeplass», «Digital tvilling», 3D, 4D, 5D, osv. Utviklingen av digitale verktøy for byggenæringen er i full gang. Digitaliseringen i byggenæringen begynte på tegnebrettet, med dataassistert tegning. Prosjektering med digitale verktøy har etter hvert gitt oss 3D-modeller som har visualisert det endelige resultatet. BIM står for bygningsinformasjonsmodellering og innebærer at denne digitale modellen også blir bærer av informasjon tilknyttet prosjektet. Teknologien gir oss nye muligheter, og påvirker hvordan vi planlegger, bygger og organiserer prosessene rundt et byggeprosjekt. Hvordan går det når norske byggeplasser skal digitaliseres, helt ut til den enkelte håndverker?

Lars Bjørkhaug er en av gründerne bak Catenda og har jobbet med digitalisering i byggenæringen i en årrekke. Han vil gi oss et innblikk i hva som har skjedd innen digitalisering i byggenæringen, hva som er status i dag og hvor vi er på vei.

Eirik Oen Lie er partner og BIM-ansvarlig i Origo Arkitektgruppe AS. Han jobber med digitalisering i grensesnittet mellom prosjekterende, utførende og prosjektledelse. Han vil fortelle hvordan det virker, hva som fortsatt ikke virker helt og hvordan fremtidsutsiktene ser ut for en fulldigitalisert byggeprosess.